Team Coaching

Samenwerken aan doelen die enorm veel kracht geven. Vooral bij ondernemingen met kleine, snelle teams. Of in bedrijven waar bijvoorbeeld de millennials en de vijftig-plussers niet meer dezelfde taal spreken. Veranderingen kunnen handelen, uitdagingen aan kunnen – weer echt teamspirit krijgen – in alle teams.

Ik neem zorgen weg. Luister. Laat mensen zelf ontdekken hoe ze elkaar beïnvloeden op de werkvloer. Met als resultaat die collectieve glimlach. Samen weer zin hebben om tot grote hoogtes te stijgen.

Weet je waarom ik een enorme fan van team coaching ben? Omdat we de uitdaging van je team bij de wortel aanpakken. Wat speelt er werkelijk in je team? Welke schakelaar moeten we omzetten zodat het doel bereikt kan worden? In principe moet ik aan het begin van de teamcoaching alleen weten wat jullie willen bereiken. Ik begeleid je team naar de passende oplossing. Onderweg kan ik ingaan op wat er daadwerkelijk speelt. Wat het team echt nodig heeft om succesvol te zijn. Dit kan uiteindelijk iets heel anders zijn dan wat we vooraf hadden gedacht. Je hoeft je dus vooraf niet op een onderwerp vast te leggen.

Een voorbeeld? Stel je hebt ervoor gekozen om een communicatietraining voor je team te boeken. Want je denkt dat hier ontwikkeling nodig is. Tijdens de training komen jullie erachter dat niet de slechte communicatie het probleem is, maar de collectieve angst om beslissingen te nemen. Wat nu? De trainer zal niet van zijn programma afwijken. Dus het eigenlijke probleem wordt niet opgelost. In de praktijk is het eerder nog zo dat je er tijdens een training niet eens achter komt, waar het nu eigenlijk om draait. Dat is immers niet het doel van een training. Van een coaching wel. Want hierbij wil je juist eerst uitvinden wat relevant is om dan de juiste stappen te nemen om het probleem op te lossen.

Dus eerst bespreken we wat het onderwerp is. Maar veel belangrijker, zetten we een doel. Dan gaan we aan de slag met een hypothese en stellen op basis daarvan een plan van aanpak op. Maar als blijkt dat we onze hypothese tijdens het coachingproces aan moeten passen, dan doen we dit. Of als we erachter komen, dat een heel ander thema het bereiken van het doel in de weg staat, dan pakken we dat aan. Door deze aanpak krijg je precies de juiste ontwikkelmaatregel. Je kan niet een nieuwe uitdaging aangaan, als iets anders je in de weg zit. We werken efficiënt, doelgericht en effectief aan een duurzame oplossing. Daarom ben ik en zijn vooral mijn klanten heel erg enthousiast over mijn werkwijze.