Teamopstellingen

 

Een krachtige methode om uitdagingen en hun oplossingen inzichtelijk te maken, zijn opstellingen. De methode is oorspronkelijk ontwikkeld vanuit familieopstellingen, maar werkt net zo goed voor een team. Want in een opstelling gaat het erom om verbanden binnen een systeem zichtbaar te maken, belemmeringen te zien én een oplossing. Een team of organisatie is ook een systeem en daarom werken opstellingen uitstekend. Ze zijn super efficiënt en effectief, want in hele korte tijd zie je wat er aan de hand is. En ik begeleid je door het proces tot een werkbare oplossing.

Opstellingen van een team kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd en het geeft ontzettend veel inzicht. Je kan als leidinggevende alleen met mij werken en het team met poppetjes neerzetten, zodat je vanuit een vogelperspectief naar je team en de pijnpunten kan kijken en een duurzame oplossing voor de toekomst kan ontwikkelen.

Je kan ook een opstelling met het hele team doen. Doordat je iedereen van het team zijn plek zelf laat kiezen waar hij of zij zichzelf ziet ten opzichte van de andere teamleden, de leidinggevende(n), de organisatie, het teamdoel, etc. leer je soms veel meer dan in woord of tekst kan worden uitgedrukt. Of je kan representanten inzetten, die dan staan voor de teamleden… de mogelijkheden zijn oneindig. Wellicht voel je het al; deze methode is er dynamisch en heel krachtig om te doen. Je kan je voorstellen dat je meteen ziet waar de pijn zit, maar ook wat nodig is om eroverheen te stappen en door te groeien.

Dus ik wil je graag aanmoedigen om het eens een keer te proberen. Een hoger niveau van samenwerking gegarandeerd.