Succesvolle Strategie

 

Wie ben je als bedrijf?

Hier begint het mee, wie ben je, waar sta je voor, wat is je visie van je bedrijf en wat je missie? Als we dit weten en het uitstralen gaat het bijna vanzelf. Dan zijn we authentiek, ook als bedrijf. Want klanten willen je vertrouwen en authenticiteit is daarvoor de basis.

Maar soms gaat het allemaal heel snel, we zijn al begonnen, het bedrijf bestaat al jaren, we zijn gewoon vooral bezig met ondernemen en zijn wellicht nooit echt bij deze vraag stil blijven staan. Het zou kunnen, dat je extra veel lef nodig hebt om nog eens naar de kern te kijken, de reden van het bedrijf. En dat lef krijg je van mij. Het is het altijd waard om dat nog eens te doen of sowieso daarmee te beginnen als je starter bent! Samen gaan we (terug) naar de kern. Komt wat je uit wil stralen overeen met wat je daadwerkelijk laat zien? Trek je de juiste klanten aan? Want als dat niet zo is, dan kan het zijn dat je iets anders uitstraalt, dan wat eigenlijk je missie is. Ontstaan er steeds weer conflicten of heb je een hoge fluctuatie van medewerkers? Dan kan het zijn dat niet duidelijk is, wat de reden van je bedrijf is of dat er ergens een miscommunicatie plaatsvindt. Je moet uitstralen waar je voor staat, want dan trek je ook aan wat je zoekt.

Het is onwijs fijn om even weer terug te gaan naar de start. En vanuit daar de koers (opnieuw) te bepalen. Kijken naar de blinde vlekken en duidelijkheid scheppen. Ineens zul je zien, dat alles als vanzelf gaat. Dit proces doorloop je bij de start van een nieuw bedrijf, bij een veranderingsproces, bij een overname, bijvoorbeeld van een familiebedrijf, en altijd als je het gevoel hebt, er klopt iets niet, we zijn niet authentiek bezig, en dat willen we juist wel.

De eerste stap gaat zijn, dat ik jullie weer in het proces van creativiteit wil halen. Alles op nul zetten, hoofden vrijmaken, open zijn, denken zonder belemmeringen. Alsof je weer helemaal opnieuw mag starten en vervolgens gaan we de missie en de visie van het bedrijf (opnieuw) formuleren. Even checken, of het juist en goed aanvoelt om vervolgens te kijken, wat veranderd moet worden in de uitingen van je bedrijf; bijvoorbeeld de website of advertenties. Of wellicht bij de interne communicatie. Vervolgens bij het zetten van de doelen en de omgang onderling en daarvoor gaan we concrete stappen uitwerken die bij jullie kern passen. Dit levert een duurzame een succesvolle verandering op en de juiste richting. Beloofd!

Heb je ook wel eens naar je waarden gekeken? Voor mij horen die ook bij de missie en visie. Als je werkt vanuit je waarden, krijg je wat je waard bent, meer winst, passende medewerkers, de juiste en loyale klanten en meer. Dus laten we beginnen bij het begin.

100% Focus en er even tussenuit? Met je managementteam echt de tijd nemen? Hoofd leeg, weg van alle afleidingen, helemaal vrij en volle aandacht op de strategie. Klinkt dat als een verademing? Boek dan een Coaching aan Zee.