Opstellingsworkshops

opstellingsworkshops

 

Om de twee maanden bied ik op een zaterdag een opstellingsworkshop aan. Op die dag kunnen drie mensen in een veilige omgeving een vraag stellen, die we met behulp van representanten opstellen en oplossen. Stuur me een mailtje als jij graag een vraag wilt opstellen. We maken vervolgens eerst samen via de telefoon kennis en je geeft me meer uitleg over jouw situatie en de vraag. Verder leggen we nog vast, wat je graag wilt bereiken en jij mag me alle vragen stellen, die je rond de opstelling of de dag zelf hebt. Op de dag zelf, stel je jezelf kort voor aan de groep en leg je je vraag aan hen uit. Vervolgens kies je zelf representanten; eerst voor jezelf, dan voor de rest van je (familie)systeem uit. Zo ontstaat “het veld”. Ik ga met het veld aan de slag en jij kijkt vanaf de zijlijn toe, wat er gebeurt en gezegd wordt. Steeds weer koppel ik met jou terug en zo komen we stap voor stap tot jouw persoonlijke antwoord.

Verder is er plek voor 6 representanten op die dag. Als representant kun je bijna net zo veel aan een opstelling hebben als de vraagsteller, want je wordt vaak gekozen om een persoon of een thema te representeren, wat ook bij jou persoonlijk speelt. Je leert hoe een opstelling werkt en maakt deel uit van een heel bijzondere dag. Als er nog tijd over is, dan stellen we aan het einde van de dag nog een vraag van een willekeurig gekozen representant op.

Het is heel belangrijk dat we een veilige omgeving creëren. Een opstelling is voor de vraagsteller best spannend, het kan ook emotioneel worden of confronterend. Dat is heel normaal en ik wil een ruimte bieden, waar dat allemaal kan en mag. Dus ik wil graag van tevoren even met iedere deelnemer persoonlijk contact hebben en zal er op die dag voor waken, dat we waarderend en vol vertrouwen met elkaar om gaan. Je moet je open kunnen stellen, anders werkt het niet. We spreken dan ook af, dat alles wat er die dag gebeurt bij ons en in deze ruimte blijft, want dat zijn voorwaarden voor een succesvolle en waardevolle dag voor iedereen.

Verder zal ik ervoor zorgen, dat we ook veel lachen met elkaar, het licht en luchtig kan zijn en we genieten. We starten om 10:00 uur in mijn ruimte in het hartje van Middelburg. Ik zorg voor warme drankjes en verfrissingen, voor een lekkere en gezonde lunch en tussendoortjes. De eindtijd van een opstellingsworkshop is rond 16:30 uur.

Op de volgende data zijn nog plaatsen beschikbaar voor vragenstellers of representanten:

  • 20 juli
  • 31 augustus
  • 28 september

Interesse gekregen of meer zin in om een vraag te stellen of een representant te zijn? Mail me dan vrijblijvend; ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Andere data zijn mogelijk op afspraak.

 

En hier een klant aan het woord, want niemand kan het beter vertellen als zij:

Het afgelopen jaar heb ik meerdere opstellingen gedaan bij Christine met vraagstukken die ik had op persoonlijk en op zakelijk vlak voor mijn bedrijf.

Het is altijd weer fascinerend en met mijn hoofd niet te snappen wat er tijdens zo’n opstelling gebeurt, hoe ik daarbij antwoord krijg op mijn vragen en hoe we ook al meteen een andere beweging in de energie in gang zetten hiermee. Het is echt magisch!

Christine is daarbij een hele fijne begeleidster die haarfijn alles aanvoelt en echt de juiste beweging kan maken om een verandering te weeg te brengen, echt prachtig! Zij is een warme vrouw bij wie het vertrouwd voelt om alles in openheid en eerlijkheid te vertellen.

Ik ben heel dankbaar en blij dat zij op mijn pad is gekomen. Zij speelt een hele belangrijke rol in mijn persoonlijke ontwikkeling!