Gedragsverandering

 

Veranderen? Eindelijk af zijn van een gedrag dat je al lang aan jezelf irriteert? Dat kan.

Maar veranderen is lastig. Je hersenen houden eigenlijk helemaal niet van verandering. En je leefomgeving kan er erg van schrikken dat dingen anders moeten. Dat je dingen anders gaat doen dan zij gewend zijn. Hoe zet je dan door, op een positieve manier? Daarbij help ik je als specialist voor gedragsveranderingen. Ga eens goed luisteren naar al die stemmetjes in je. Zitten daar ook geen voorstanders bij die wél graag willen? Het anders willen, je oude gewoontes afleren?

Eerst zoeken we naar die schakelaars. Waar komen ze vandaan, heb je je oude overtuigingen echt nog nodig? Wat gebeurt er als we ze omdraaien en vooral, hoe voelt het? Als je plotseling trots glimlacht dan weet ik dat we goed onderweg zijn. Vervolgens gaan we nieuwe gewoontes uitzoeken en testen.  Je moet wel trainen, maar het zal zich uitbetalen. Uiteindelijk kom je tot een duurzame verandering. Een opstelling is een uitstekende methode om nog sneller van ongewild gedrag af te zijn, verbanden te zien, de oorzaak te begrijpen én uiteindelijk een nieuwe weg in te slaan.

Je leert jezelf door deze coaching veel beter kennen, over jezelf lachen én van jezelf houden. En dat is tot slot ook dat wat je omgeving zal overtuigen. Jij, zoals je nu wilt zijn, zoals je nu bent. Ze zullen je ogen zien stralen. Je weet beter met jezelf om te gaan en met de mensen die zo belangrijk voor je zijn. Het is een prachtig en fijn gevoel om het ongewenste gedrag te veranderen. Je zult zo trots op jezelf zijn.