Gedragsveranderingen

 

Gedragsveranderingen zijn mijn specialisatie. Ik vind samen met jou of je medewerker de schakelaar om de verandering ook echt door te zetten. Om het alleen te doen is moeilijk. Want gedrag is iets wat we onszelf al heel lang aangeleerd hebben, dat gooi je niet zo maar om. Ook onze hersenen zorgen ervoor dat we liever blijven doen wat we altijd al deden. Dat is juist wat een ontwikkeling tegenhoudt. Als dan samen met mij wel lukt wat vooraf niet mogelijk bleek en mijn klant straalt, dan schitteren we allemaal.

Stel, je medewerker reageert op bepaalde situaties altijd via hetzelfde gedragspatroon. Hij kruipt bijvoorbeeld in zijn schulp, raakt snel gestrest, wordt agressief of probeert zijn werk aan collega’s over te dragen.

Of een medewerker heeft bijvoorbeeld altijd problemen met één bepaald type persoon, om het even of dat collega’s of klanten zijn. Hij weet niet hoe met hen om te gaan, reageert geërgerd en impulsief waardoor er conflicten kunnen ontstaan.

Of je ziet dat er gewoon heel veel meer in je medewerker zit. Hij kan meer, hij wil meer en is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Je ziet zijn sterke punten, maar ook dat hij op andere gebieden nog niet al zijn potentieel heeft aangeboord. Je wil hem graag ondersteunen om zich verder te ontwikkelen.

Als leidinggevende herken je deze situaties vast wel. Vaak heb je al met je medewerker gesproken en die doet zijn best om zijn gedrag te veranderen, maar het lukt hem op de lange termijn niet. Telkens weer valt hij onbewust in zijn oude patroon terug of wordt onzeker.

Met behulp van mijn coaching lukt een duurzame gedragsverandering wel. Je medewerker zal trots zijn op het behaalde succes. Jij en de collega’s zijn blij met de betere en succesvollere prestatie en samenwerking. Jullie klanten verrassen je met positieve feedback. Klinkt goed? Boek dan een coaching bij mij.