Young Professionals

 

Met 30 plotseling je leven radicaal omgooien? Twijfels hebben over je loopbaan en je onzeker voelen of je het juiste pad hebt gekozen? Heel veel dertigers worstelen met dit soort vragen en nemen een sabbatical. Of niet allen dat maar zelfs ontslag om na te denken óf en hóé ze opnieuw kunnen beginnen. Dat is natuurlijk mogelijk, maar vaak niet zonder moeite en ingrijpende gevolgen voor alle betrokkenen. Dus laat mij je helpen om dit scenario te voorkomen.

Want dat is precies de bedoeling van coaching voor jonge mensen, studenten en starters. Professionele coaching is geen voorrecht voor leidinggevenden of senior medewerkers.

Ik wil het juist mogelijk maken dat je vaker een coaching op een vroeg tijdstip in je loopbaan kunt doen. Omdat het helpt om je in de juiste en passende richting te ontwikkelen.

Tussen je 20e en 30e levensjaar moeten namelijk heel veel beslissingen worden genomen over je toekomst en vinden er veel veranderingen in je leven plaats. Vaak weten jonge mensen niet echt wat hun ambities zijn, waar hun sterke punten liggen en waar ze het liefst zouden werken. Dus vertrouwen ze vaak op het advies van ouders, een studieadviseur of anderen uit hun omgeving. Maar pas later realiseren ze zich dat ze een foute beslissing hebben genomen en dat dit niet is wat ze echt willen doen.

Ik heb al veel jonge mensen gecoacht en ik word er telkens weer heel enthousiast van. Het is voor mij gemakkelijk om me in te leven in jonge mensen, te begrijpen waar de behoeften liggen en hoe te helpen dromen waar te maken. Er ligt zo veel potentie! Daarom is mijn coaching succesvol: het motiveert en brengt onbekende resources tevoorschijn. Mijn klanten waren onder de indruk van de resultaten die we bereikten en kregen veel energie om direct door te gaan. Het voelt heel goed je eigen pad op je eigen manier te hebben gevonden en gekozen.

Ook voor leidinggevenden is een coaching voor Young Professionals interessant. Als je een nieuwe werknemer in dienst genomen hebt is dat hét juiste moment om na te denken over een ontwikkelingsplan. Individueel, persoonlijk, en doelgericht door middel van een individuele coaching. Zo wordt meteen vanaf het begin van de loopbaan het beste uit je werknemer gehaald en kun je van meet af aan gebruik maken van zijn volle potentieel. Je maakt daarmee ook een verschil en bent anders dan je concurrenten. Want jonge mensen zijn geïnteresseerd in moderne, individuele ontwikkelingsmogelijkheden bij hun werkgever. Het bedrijf wordt daardoor aantrekkelijk voor potentiële nieuwe medewerkers.

Mijn tip: maak er dus ook actief reclame mee.