Mijn werkwijze

 

Heel simpel, wellicht al te vaak gehoord, maar het is echt zo, een coaching is maatwerk. Of we nu individueel of als groep samenwerken. Ik kijk altijd, wat jij of jullie op dat moment nodig hebben, om verder te komen.

Een coaching is ook iets heel persoonlijks. Vaak gaat het om zaken die je niet zomaar even tijdens een verjaardag in de groep gooit. Daarom vind ik het belangrijk dat ik als coach een goede, professionele band met mijn cliënten opbouw. Voordat we besluiten een coaching traject te beginnen, starten we met een kennismakingsgesprek. Onder andere om te kijken of we een klik hebben. Iedere coach heeft namelijk een eigen stijl en werkwijze.

Mijn werkwijze staat voor modern coachen met eigentijdse methodes. Ik heb een bijzonder goede intuïtie voor nieuwe coaching behoeften en ontwikkel daarom ook mijn eigen producten die steevast de hoogste klantgerichtheid als uitgangspunt hebben. Ik houd van een heldere, doelgerichte maar altijd persoonlijke aanpak. Een coaching bij mij is uitdagend, mijn vragen zijn niet altijd even leuk, maar je zult merken dat we tijdens de sessies ook vele luchtige momenten hebben. Over jezelf kunnen lachen is een verademing. Uiteindelijk sta ik ervoor, dat we heel snel grote stappen nemen en dat zou je soms kunnen verrassen en ook heel blij maken.

Ik ben ervan overtuigd dat coaching de effectiefste en duurzaamste oplossing voor iedere uitdaging is. Ik beschrijf mijn coaching wellicht anders dan anderen: voor mij betekent coaching luxe. “Waarom?”

Ken je het goede gevoel als iemand je in een gesprek zijn of haar volle aandacht geeft? Iemand, die jouw behoeften op de eerste plaats zet en jouw sterktes herkent? Iemand, die met jou samen – zonder te oordelen, neutraal en vooral zonder eigenbelang – jouw individuele doelen definieert en je helpt deze te bereiken? Dat is luxe!

Waardering, vertrouwen en openheid zijn mijn kernwaarden. Met professionaliteit, passie en enthousiasme lever ik coaching van de hoogste kwaliteit. Je gaat met mij spannende gesprekken tegemoet: diepgang vermengd met empathie, humor en spontaniteit. Deze combinatie leidt tot succes en een positieve duurzame verandering.

Het is voor mij heel belangrijk dat je bij mij leert “op eigen benen te staan”. Hulp om je zelf te helpen is nog zo’n principe van mij. Je leert bij mij hulpmiddelen die je zelfstandig kunt gebruiken. Verder streef ik na, dat je tijdens de sessie een klik ervaart in de zin van “ah, zo kan ik het ook zien of doen”. Je gaat je vrijer en sterker voelen dan van tevoren.

 

Verloop & aanbod

 

Een coaching sessie duurt gemiddeld ongeveer 1,5 uur. Maar bij mij is iedere sessie altijd een afgerond geheel. Wat ik daarmee bedoel is dat het einde van de sessie niet bepaald wordt door de wijzers van de klok, maar door de inhoud van de coaching. Het is voor mij erg belangrijk, dat we een sessie afsluiten op een natuurlijk rustpunt in de coaching. Dat je onderwerp van die sessie afgerond is zodat je met een goed en tevreden gevoel naar huis gaat of met een duidelijk beeld waar we de volgende keer aan gaan werken.

Er bestaat ook geen gedefinieerd aantal coaching sessies die je nodig zal hebben. Ik kan je wel een richtlijn geven op basis van ons eerste gesprek. Gedrag wat je bijvoorbeeld al jaren hebt, heeft tijd nodig om te veranderen. Ik ben er wel van overtuigd dat coaching een mens altijd verder brengt. En ik garandeer je dat je bij mij ook al in de eerste sessie een heleboel waardevolle impulsen krijgt, die je positief gaan beïnvloeden. Na één sessie kan je probleem ook opgelost zijn.

Daarom kun je altijd zelf bepalen hoeveel sessies je wilt boeken en zelfs pas na iedere sessie beslissen of je meer sessies wilt boeken. Je kan bij mij sessies enkel of in een pakket voor een voordelige prijs boeken. Ik raad aan om een pauze van één of twee weken te houden tussen de sessies. Soms heb je even wat rust nodig. Maar ook dat beslis je uiteraard zelf. Soms heb je juist een onderwerp waarbij je snel verder wilt gaan en dan kan een coaching en bloc een uitkomst bieden (link naar coaching aan zee). Dat is afhankelijk van jou en jouw onderwerp. Opstellingen (link) kan je ook los boeken.

Ik zou het leuk vinden, als we elkaar voor de coaching persoonlijk kunnen ontmoeten; in Middelburg, bij je thuis of ergens anders. Maar ik heb ook veel goede ervaringen met coaching via de telefoon of Skype, Zoom, etc. Het is net wat je voorkeur heeft en het beste bij je past.

Een coaching is een investering in je persoonlijke ontwikkeling. Daarom is mijn werkwijze ook altijd afgestemd op het individu en staat klantgerichtheid op de eerste plek. Samen kijken we, wat voor jou het beste past.

Teamcoachings of andere aanvragen hanteer ik individueel, in dagdelen of hele dagen. Maar hier kijk ik graag met je samen, wat het beste proces voor jouw team en bedrijf zal zijn. Bel of e-mail me voor de opties.