Mijn werkwijze

 

Een coaching is iets heel persoonlijks. Vaak gaat het ook om zaken die je niet zo maar even tijdens een verjaardag in de groep gooit. Daarom vind ik het belangrijk dat ik als coach een goede, professionele band met mijn cliënten opbouw. Voordat we besluiten een coaching traject te beginnen, starten we met een kennismakingsgesprek. Onder andere om te kijken of we een klik hebben. Iedere coach heeft namelijk een eigen stijl en werkwijze.

Mijn werkwijze staat voor modern coachen met eigentijdse methodes. Ik heb een bijzonder goede intuïtie voor nieuwe coaching behoeften en ontwikkel daarom ook mijn eigen producten die steevast de hoogste klantgerichtheid als uitgangspunt hebben. Ik houd van een heldere, doelgerichte maar altijd persoonlijke aanpak. Een coaching bij mij is uitdagend, omdat je snel je doel wilt bereiken, maar je zult merken dat we tijdens de sessies ook vele luchtige momenten hebben. Over jezelf kunnen lachen is een verademing.

Ik ben ervan overtuigd dat coaching de effectiefste en duurzaamste oplossing voor iedere uitdaging is. Ik beschrijf mijn coaching wellicht anders dan anderen: voor mij betekent coaching luxe. “Waarom?” vraag je je misschien af?

Ken je het goede gevoel als iemand je in een gesprek zijn of haar volle aandacht geeft? Iemand, die jouw behoeften op de eerste plaats zet en jouw sterktes herkent? Iemand, die met jou samen – zonder te oordelen, neutraal en vooral zonder eigenbelang – jouw individuele doelen definieert en je helpt deze te bereiken? Die persoon ben ik en dit heb ik mezelf als mijn doel voor ieder klant gezet.

Ik richt mijn focus en mijn aandacht 100 procent op jou. Om samen je persoonlijke oplossing te vinden. Waardering, vertrouwen en openheid zijn mijn kernwaarden. Met professionaliteit, passie en enthousiasme lever ik coaching van de hoogste kwaliteit. Je gaat met mij spannende gesprekken tegemoet: diepgang vermengd met empathie, humor en spontaniteit. Deze combinatie leidt tot succes en een positieve duurzame verandering.

Dat is precies wat luxe voor mij betekent. Luxe, die gelukkig maakt en succes brengt.

Het is voor mij heel belangrijk dat je bij mij leert “op eigen benen te staan”. Hulp om je zelf te helpen is nog zo’n principe van mij. Je leert bij mij hulpmiddelen die je zelfstandig kunt gebruiken.

 

Verloop & aanbod

 

Een coaching sessie duurt gemiddeld ongeveer een uur. Maar bij mij is iedere sessie altijd een afgerond geheel. Wat ik daarmee bedoel is dat het einde van de sessie niet bepaald wordt door de wijzers van de klok, maar door de inhoud van de coaching. Het is voor mij erg belangrijk, dat we een sessie afsluiten op een natuurlijk rustpunt in de coaching. Dat je onderwerp van die sessie afgerond is zodat je met een goed en tevreden gevoel naar huis gaat of met een duidelijk beeld waar we de volgende keer aan gaan werken. Soms gebeurt dat al na 45 minuten, een andere keer na 90 minuten.

Er bestaat ook geen gedefinieerd aantal coaching sessies die je nodig zal hebben. Ik kan je wel een richtlijn geven op basis van ons eerste gesprek. Gedrag wat je bijvoorbeeld al jaren hebt, heeft tijd nodig om te veranderen. Ik ben er wel van overtuigd dat coaching een mens altijd verder brengt. En ik garandeer je dat je bij mij ook al in de eerste sessie een heleboel waardevolle impulsen krijgt, die je positief gaan beïnvloeden. Na één sessie kan je probleem ook opgelost zijn.

Daarom kan je altijd zelf bepalen hoeveel sessies je wilt boeken en zelfs pas na iedere sessie beslissen of je meer sessies wil boeken. Met uitzondering van een coaching en bloc raad ik aan om een pauze van één of twee weken te houden tussen de sessies Maar ook dat beslis je uiteraard zelf. Soms wil je snel verder gaan. Soms heb je even wat rust nodig. Dat is afhankelijk van jou en jouw onderwerp.

Ik zou het leuk vinden, als we elkaar voor de coaching persoonlijk kunnen ontmoeten; in Middelburg, bij je thuis of ergens anders. Maar ik heb ook veel goede ervaringen met coaching via de telefoon of Skype. Het is net wat je voorkeur heeft en het beste bij je past. Heb je tussen de geplande coaching sessies echt even een urgent onderwerp, dan zijn de telefoon, Skype, e-mail of WhatsApp gewoon ook een eenvoudige manier om snel contact te hebben en dingen nog even door te nemen.

Een coaching is een investering in je persoonlijke ontwikkeling. Daarom is mijn werkwijze ook altijd afgestemd op het individu en staat klantgerichtheid op de eerste plek. Je kan de sessies enkel of in een pakket voor een voordelige prijs boeken. Teamcoachings of andere aanvragen hanteer ik individueel, bel me graag voor de opties.